Wie zijn wij?

Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren. In Vlaardingen is er al ruim 90 jaar een zeer actieve Scoutinggroep. Op deze pagina’s maak je kennis met de Willem de Zwijgergroep. Van hoe het begon in 1932 tot de huidige gang van zaken in de vereniging. Benieuwd naar wat Scouting nu precies is? Ook dat lees je hier!

De Willem de Zwijgergroep 1 is de oudste groep van Vlaardingen en staat dus al ruim 90 jaar garant voor veel plezier voor onze leden. Zo zijn Sint Joris, het groepskerstfeest en de avondvierdaagse voorbeelden van een aantal fijne, gezellige tradities binnen onze groep. Samen is erg belangrijk voor ons.

Binnen de Willem de Zwijger bestaan verschillende speltakken: bevers, welpen, scouts, explorers, roverscouts en plusscouts. Een speltak is een groep kinderen van een bepaalde leeftijd. Momenteel telt onze groep ongeveer 60 jeugdleden, die verdeeld zijn over de zes speltakken en begeleid worden door een enthousiast leidingteam, die allen gekwalificeerd zijn door Scouting Nederland. Ook kan iedereen binnen onze groep een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.